amc-aspects.com|technostroi.com|atlas-style.com|beautifulhouses.eu|wamjournal.com
МагазинКаталогТърсенеКлубРекламаЗа насНовини
ПДФ
Печат
Е-мейл
Четвъртък, 26 Април 2012 10:16

Рока България представи Новости 2012 – продукти с високо качество, дизайн и икономия на вода на достъпни цени, както и нови концепции и технологии в банята

Новости 2012 на Рока България са представени в обновената експозиция на корпоративната изложбена зала Експо Баня София, на бул. Мария Луиза 16, която от 26 април 2012 г. отваря врати за посетители.

Новите предложения и продукти от марките Roca и Fayans могат да се закупят от дистрибуторската мрежа на компанията в цялата страна.

Традиционно, всяка пролет Рока България АД представя новостите в света на банята, които допълват широката продуктова гама на глобалния лидер Roca и родната марка Fayans. Тази година, събитието бе на 25 април в Експо Баня София (корпоративна изложбена зала на Рока България), бул. Мария Луиза 16 (бивш магазин София). Присъстваха представители на медиите, архитекти и интериорни дизайнери, и партньори на компанията.

„Миналата година обещахме, че всеки българин ще може да има баня Roca, и спазихме обещанието си”, казва по повод Новости 2012 Веселин Симов, прокурист и мениджър Маркетинг и продажби на Рока България. Фокус на новостите са дизайн и високо качество на достъпни за българския потребител цени. На нови, по-ниски цени се предлагат някои продукти от познатите серии Victoria и Nexo на марката Roca. Серия Victoria е допълнена с нови продукти сред които правят впечатление новите мебели за баня и новите термостатични смесители Victoria-T. Изборът на продукти и възможни комбинации е голям и на практика, дава възможност да бъде обзаведено всяко пространство, при това на изключително изгодни цени. За улеснение на потребителите, Roca предлага и пакетни предложения. Например, можете да оборудвате банята си с моноблок и умивалник от серията Victoria само за 339 лв. с ДДС!

Като глобален лидер, Roca продължава да работи за иновации, нови технологии и решения за банята. Малко след представянето на големите международни изложения, компанията предлага на българския потребител:


Clеan Rim the Gap – тоалетна чиния без обичайния ринг, а с ръб, който се почиства лесно. Как става измиването, при това, само с 2 л вода? – Елате и вижте в Експо Баня София!
Hybrid - новото поколение хибридни смесители, които според избора на потребителя функционират като конвенционални или като електронни.
Innova radio – огледало за баня с функция радио и още ...
Amberes – решение за стоящ умивалник със смесител, който може да монтирате в средата на помещението
Hide & Seat – елегантно душ пространство със седалка и удобно място за съхранение на вещи
Смесителите L90 и L20 и техния иновативен дизайн.
Българската марка Fayans, станала нарицателно за санитарен порцелан, също изненадва с развитие на нови технологии и интересни решения за банята.

Фабриката в Каспичан, основана в далечната 1919 г., днес е част от световния лидер Roca и е една от най-модерните в Европа за производство на изделия от санитарен порцелан. От 2005 г., фабриката на Рока България в град Каспичан е сертифицирана за система за управление на качеството по международния стандарт ISO 9001:2008, а от 2009 г. притежава и сертификат ISO 14001:2004 за въведената система за управление на околната среда. Fayans предлага висококачествени продукти за баня, но преди всичко цялостна концепция за банята. Потребителят може да избере цялостно обзавеждане в един общ стил – от умивалник, тоалетна чиния или моноблок до смесителни батерии, вана или душ кабина, мебели и аксесоари.

Тази година, изненадата е новият моноблок Mira Compact с механизъм 4,5 / 3л.. Той е единствен в своя ценови клас (струва само 139 лв) и е много подходящ дори за малки бани (заема само 60 см). С него едно четиричленно семейство може да спести приблизително 1000 литра вода на месец.

продължава...

 
ПДФ
Печат
Е-мейл
Понеделник, 02 Април 2012 09:37

Пет награди, при очаквани само три приза, бяха връчени на финала на осмото издание на ежегодния конкурс Ideal Standard Баня на годината 2011

Събитието се проведе на 29 март 2012г. под мотото „Еволюция на банята, вдъхновена от реалния живот”

Пет награди, при очаквани само три приза, бяха връчени на финала на осмото издание на ежегодния конкурс Ideal Standard Баня на годината 2011. Две първи награди бяха присъдени в категория Solutions (баня с размер до 6 кв.м.) – на Десислава Средкова за проекта Smallust и на Виолета Шатова за проекта Natural. В категория Experience (баня с размер до 12 кв.м.) беше връчена поощрителна награда на проекта Утопия, създаден от Мариела и Стефан Иванови. Двамата дизайнери грабнаха и още един, пазeн до последно в тайна, приз – “Баня на медиите 2011”. Призът “Баня на публиката 2011” взе Кирил Станев от студио V7bg, чийто проект „Моята баня е моят храм” спечели любовта на публиката, гласувала онлайн на официалния уебсайт на конкурса.

продължава...
 
ПДФ
Печат
Е-мейл
Сряда, 07 Март 2012 14:06

В 17-тото издание на конкурса „Архитект на годината”, организиран от в. „Арх & Арт форум” бяха отличени реализирани обекти през 2010 и 2011 година. Петте номинации на журито бяха:


арх. Атанас Панов, София – Офис сграда The Needle – Astral Business Center – Park Residence;
арх. Валентин Валентинов, София – Жилищна сграда на ул. „Оборище” 109, София;
арх. Веселин Русев, Пловдив – Жилищна сграда на ул. „Браила”, Пловдив;
арх. Владимир Михов, София – Разширение на Априловската гимназия в Галрово;
арх. Пламен Братков, София – Офис сграда на бул. „Стамболийски”, София, Жилищна сграда на ул. „Хаджикоцев”, София.

Призът „Архитект на годината 2011” спечели арх. Владимир Михов за разширението на Априловската гимназия в Габрово. За първи път в историята на конкурса арх. Михов стана двукратен носител на наградата, първият приз е печелил през 1997 г.

 
ПДФ
Печат
Е-мейл
Понеделник, 05 Март 2012 15:37

ДРУЖЕСТВО „АРХИТЕКТУРНОТО НАСЛЕДСТВО”

Водени от грижата за опазване на архитектурното наследство на България и болката от загубата на автентичността на някои от обектите на това наследство, група архитекти, членове на Съюза на архитектите в България, решихме да възродим дружеството за недвижимо културно наследство към САБ, което да поставя наболелите проблеми в тази област пред професионалната общност.

Дружество „Архитектурно наследство” е създадено на 7.10.2011г. на творческо – професионална основа и на основание чл. 39 (1) от Устава на Съюза на архитектите в България. Основатели са 29 членове на САБ от Бургас, Варна, Велико Търново, Добрич, София и Хасково. Понастоящем в него членуват 35 човека: архитекти с пълна и ограничена проектантска правоспособност, експерти по консервация и реставрация на обектите на архитектурното и урбанистичното наследство и средата му, както и млади колеги.

Дужеството е приело за своя основна задача да провежда дискусии по наболели проблеми, свързани с опазването на недвижимото културно наследство и с методологията за намеси по него. Имайки предвид демократичния характер на културното наследство, както и постановките на международните документи в тази област, професионалистите от дружеството си поставихме за задача да информираме както професионалната общност, така също и да поставяме проблемите на опазването пред по-широка аудитория в обществото. Дружеството ще се опита да бъде коректив и да съдейства за една по-адекватна и действена политика в областта на опазването на уникалното ни културно наследство.

Основните теми, по които ще дискутираме, се отнасят както до законовата уредба, методологията за опазване на културното наследство, всички видове защита на паметниците на културата, процедурите по съгласувателната и одобряваща дейност на институциите /Националния институт за недвижимото културно наследство, Министерство на културата, Министерство на регионалното развитие и благоустройството, общините и др./, а така също и етични професионални норми.

продължава...

 
ПДФ
Печат
Е-мейл
Вторник, 21 Февруари 2012 11:30

Градчето на архитектурата и историческите паметници в Париж представя финалистите на престижната европейска награда за архитектура „Мис ван дер Рое“. По този начин най-големият архитектурен музей в света поддържа дейността на Европейския съюз за валоризиране на съвременната архитектура на най-високо ниво. Критерият за отличие е решаващ в подбора на кандидатстващите проекти още от създаването на наградата през 1987 година от кмета на Барцелона и европейския комисар на културата.


премираният проект

Градчето на архитектурата е продуцент и първият домакин на пътуващата изложба, което е и израз на признание за труда на фондацията „Мис ван дер Рое“ в качеството й на гарант за процеса на подбор на тази мечтана от всички европейски архитекти награда.


на откриването на изложбата продължава...
 
ПДФ
Печат
Е-мейл
Петък, 17 Февруари 2012 10:54

ООН с представител в журито на филмовия фестивал We Art Water


 Филмовият фестивал We Art Water е първото международно съревнование за късометражни филми, което като част от Световния ден на водата 2012, ще повишава съзнанието на световната публика за проблемите на водата, свързани с осигуряването на храна за населението.
 Срокът за регистрация за участие във We Art Water Film Festival е удължен до 30 април 2012 г.
С първото издание на филмовия фестивал We Art Water, международната фондация We Are Water се стреми да открие и възнагради таланта на тези, които могат да предадат чрез аудио-визуално произведение посланието на Световния ден на водата 2012. Фестивалът се подкрепя от много различни организации. Сред тях е и Организацията на обединените нации, която има глас в журито на филмовия фестивал We Art Water чрез представителя на Испания в ООН, Карлос Хименез Ренхифо. продължава...
 
ПДФ
Печат
Е-мейл
Сряда, 01 Февруари 2012 12:28

Българският съвет за устойчиво развитие, съвместно с посолството на САЩ в България, представя подготвителен курс за изпита за професионалната квалификация LEED Green Associate. Обучението се предлага официално в България и представлява курс лицензиран от USGBC, създателите на системата LEED, и предоставен ексклузивно на Българския Съвет за Устойчиво Развитие.

По време на курса, специално за участниците, ще бъде направена презентация на посолството на САЩ, първата сграда в България, сертифицирана по LEED.

Курсът надгражда знания за основните концепции за зелено строителство и сертификационната система LEED, разгледани в предишните LEED 201 и LEED BD+C 251 курсове. От участниците се очаква да имат основни знания относно различните LEED категории, както и да разбират разликата между отделните видове сертификационни системи. Обучението е организирано специално за подготовка за изпит за професионална квалификация LEED Green Associate. Участниците ще придобият знания относно най-подходящите начини за подготовка, примерни изпитни въпроси, както и необходимите умения за успешно вземане на изпита.

Обучението ще се проведе на 10 Февруари 2012г от 9:00ч в сградата на посолството на САЩ, ул. Козяк № 16.

Регистрацията включва:
• Полудневен курс на английски език продължава...

 
ПДФ
Печат
Е-мейл
Вторник, 13 Декември 2011 22:57

Станете DGNB Consultant. Обучение по международната система за сертифициране на устойчиви сгради DGNB

Интегрирането на аспектите на устойчивост при планирането и построяването на една сграда се превръща в неизменна част от процеса на проектиране. Все повече собственици и инвеститори искат да включат екологични, икономически, социокултурни и функционални аспекти в проектирането, строителството и управлението на сградите си. Сложността на такъв тип подход изисква експерти и ноу хау, създавайки нови възможности в развиващия се пазар на устойчиво строителство.

Системата DGNB е създадена от Германският съвет за устойчиво строителство (Dеutsche Gesellschaft für Nachhaltiges Bauen) - една от водещите организации в Европа в облaстта на устойчивото строителство. Системата е създадена съвместно с Германското министерство на транспорта, строителството и благоустройството. Като високо качествен, напълно прозрачен и достъпен инструмент за оценка и сертифициране на устойчиви сгради, системата е една от водещите на световния пазар, основно благодарение на подробните си качествени и количествени критерии, които описват икономическите, екологичните и социокултурните аспекти, базирани на жизнения цикъл на сградата. Aктуални сертифицирани проекти по ситемата DGNB може да намерите тук.

Като водеща организация за обучение в областта на зеленото строителство в България, Българският съвет за устойчиво развитие ви предоставя възможността да сте сред първите участници в курс, който предлага единствена по рода си възможност да бъдете обучени от високо квалифицирани и международно признати DGNB експерти.


Какви са ползите от курса? продължава...
 
ПДФ
Печат
Е-мейл
Четвъртък, 24 Ноември 2011 15:24

По случай студентския празник 8-ми декември, фирма „АМФИОН” ЕООД с управител арх. Борислав Богданов със съдействието на Архитектурен факултет на УАСГ за девета поредна година провежда конкурс в памет на арх. Димитър Богданов. Връчването на едногодишна стипендия в размер на 200 /двеста/ лева на месец, е с цел подпомагането на млади таланти в българската архитектура. Чест ни прави присъединяването от тази година на фирма „ДОРМА БЪЛГАРИЯ” ЕООД, която ще връчи специална парична награда в размер на 500 /петстотин/ лв.

Арх. Димитър Богданов е измежду тези таланти, чието име е известно повече извън пределите на страната, а популяризирането на името му, макар и посмъртно е едно допълнение към националната ни култура. Творчеството му е внушително, както по обем, така и по съдържание и естетически стойности. Той успя да постави основите на цяла школа в българската архитектура.

С тази стипендия пожелаваме на младите арихтекти да достигнат неговият творчески размах, както по брой реализации така и по значимост.

продължава...
 
ПДФ
Печат
Е-мейл
Четвъртък, 17 Ноември 2011 19:39
 
JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL