amc-aspects.com|technostroi.com|atlas-style.com|beautifulhouses.eu|wamjournal.com
МагазинКаталогТърсенеКлубРекламаЗа насНовини
ПДФ
Печат
Е-мейл
Сряда, 23 Март 2011 17:45

Съгласно резолюция A/RES/47/193 от 22 декември 1992 г., приета от Общото събрание на ООН, 22 март е обявен за Световен ден на водата. Той се отбелязва всяка година, от 1993 г. насам, в съответствие с препоръките на Конференцията за околната среда и развитие на ООН (UNCED), съдържащи се в глава 18 на Програма 21.

Темата тази година е „Вода за градовете: отговор на предизвикателствата в градовете”. Целта е да се фокусира вниманието на международната общественост върху въздействието, което нарастването на населението в градовете, индустриализацията и несигурността, причинена от изменението на климата, конфликтите и природните бедствия, оказват върху градските водни системи и да се насърчат правителства, организации, общини и частни лица да се включат активно в посрещането на предизвикателствата в областта на управлението на водите в градовете.

продължава...
 
ПДФ
Печат
Е-мейл
Четвъртък, 17 Март 2011 20:16

Отличената високотехнологична платформа e-Vision въвежда дигиталната ера в банята

Идеал Стандарт Интернешънъл (ИСИ), водещият доставчик на цялостни решения за баня, получи престижната награда Design Plus на откритото вчера изложение ISH 2011 във Франкфурт, Германия. Платформата e-Vision беше отличена заради високотехнологичните нововъведения, които предоставят на потребителите уникална дигитална контролна система за баня. Конкурсът Design Plus е част от международното изложение ISH и се провежда под егидата на Германският съвет по дизайн и Асоциацията на германските индустриално-търговски камари. Наградите Design Plus отличават иновативни продукти с модерен дизайн, полза за обществото, технически и екологични качества, както и цялостна концепция.

продължава...
 
ПДФ
Печат
Е-мейл
Вторник, 15 Март 2011 13:54

След продължителни срещи с държавни и общински компетентни органи през последните два месеца и получаване на нужните документи и разрешения, гражданско сдружение „Потомци“ обявява инциативата си Римски съботник II, която ще се проведе на 16 април 2011г. в 10 часа с цел почистване на Археологическия ансамбъл „Западна порта на Сердика“ в историческия център на нашата столица /зад Католическия храм „Св. Йосиф“/.

Римски съботник II е естествено продължение на гражданската инциатива Римски съботник, която бе организирана на 2 октомври миналата година с подкрепата на район „Лозенец“, Столичен инспекторат и ОП“Стара София“ и разчисти изцяло терена на римския мавзолей (III-IVвек), част от археологическия комплекс в кв. Лозенец, гр. София, отстранявайки 6 тона отпадъци и растителност. Както и на първата инциатива, така и за предстоящото събитие, то се организира на доброволни начала, този път със знанието и разрешението на ОП "Стара София", Столична община и Район „Възраждане“, ОД „Зелена система“, Енорийски католически храм „Св. Йосиф“ и с изключителната подкрепа на Столичния инспекторат.

Събитието не представлява ничии политически интереси, нито подкрепа от която и да е политическа партия или изборна кампания. То е отворено за участие за всички заинтересовани граждани, загрижени за съдбата на културно-историческото ни наследство.

продължава...
 
ПДФ
Печат
Е-мейл
Вторник, 15 Март 2011 10:51

Награждаването в Националния архитектурен конкурс се проведе на тържествена церемония в залите на САБ

Председателят на Съюза на архитектите в България Георги Бакалов връчи наградата „Архитект на годината 2010” на арх. Пламен Нанов, създател на Студио 17-5. Лауреатът бе награден със специално създадена за случая пластична творба, дело на известния наш скулптор Борис Андреев – Реджо.

продължава...
 
ПДФ
Печат
Е-мейл
Четвъртък, 10 Март 2011 12:10

На среща с медиите под надслов Лаборатория YTONG експерти от производителя на клетъчен бетон у нас КСЕЛА България, както и независими специалисти с помощта на най-съвременна измерителна техника демонстрираха качествата на енергийноефективния строителен материал, опровергавайки някои митове около него. Като нещо ново YTONG понякога среща отпор в инерционното мислене на строители и потребители, които трудно приемат съвременните продукти. Ето три мита, които Лаборатория YTONG опроверга недвусмислено:


1. Мит: YTONG поемал вода

Факт: Клетъчният бетон YTONG поема много по-бавно вода от всички масово използвани строителни материали. В Лаборатория YTONG за около 20 мин. блокче клетъчен бетон бе поставен във вода заедно със стандартна керамична тухла. Експериментът недвусмислено показа, че въпреки порьозната си структура, YTONG поглъща видимо по-малко влага от класическата тухла.

продължава...
 
ПДФ
Печат
Е-мейл
Четвъртък, 10 Март 2011 11:44

Като водещ производител на керамични тухли в цял свят Винербергер се стреми да отговаря индивидуално на нуждите на своите локални пазари.

В тази връзка освен традиционната серия продукти с вертикални кухини от семейството на POROTHERM компанията в България произвежда тухли с хоризонтални кухини, традиционни за България с търговското наименование FORATI. Те бяха създадени с цел да предоставят решения в по-ниско ценовия клас продукти, но същевременно произведени с типичното за Винербергер високо качество. Две години след началото на кризата в строителния сектор Винербергер ЕООД разработи решение с още по-добро съотношение цена-качество. POROTHERM 25 N+F Light обединява част от предимствата на тухлите POROTHERM с ниското обемно тегло и атрактивната цена на традиционните тухли четворки на m2 готов зид.

продължава...
 
ПДФ
Печат
Е-мейл
Петък, 04 Февруари 2011 14:24

На най-мащабното специализирано изложение за архитектура, строителни системи и материали в Европа BAU 2011 – Мюнхен, фирма Schüco представи за пореден път новостите и иновациите в областта на сградната обвивка. Schüco стои плътно зад енергийно ефективното строителство и модернизация чрез прозорци, врати, фасади и соларни технологии. Със системните си разработки Schüco спомага за драстично намаление на енергийните нужди на нови или модернизирани сгради, дори елиминирането им при енергийно независими сгради с положителен енергиен баланс. Ключът за такова устойчиво строителство е рационалното използване на соларната енергия.

продължава...
 
ПДФ
Печат
Е-мейл
Понеделник, 31 Януари 2011 17:09

За повече информация: www.AMC-aspects.com

 
ПДФ
Печат
Е-мейл
Понеделник, 31 Януари 2011 16:37


За повече информация: www.AMC-aspects.com

Спасен е един от архитектурните шедьоври на столицата – къщата на Яблански, известна още като малкия дворец. Сградата на бул. „Цар Освободител” 18 до Народното събрание и Софийския университет , предадена на разрухата след реституирането й през 1991 г., най-после възвръща своя блясък. Предизвикала бурни полемики през последните две десетилетия, тя отново ще блести с неповторимата си архитектура на една от емблематичните сгради на София.

AMC Newspaper | Станете фен на АМС Аспекти във Фейсбук

продължава...
 
ПДФ
Печат
Е-мейл
Вторник, 25 Януари 2011 14:43

Яхта с логото на фондацията е част от регатата Barcelona World Race

София, 25 януари 2011 г. - Часове преди настъпването на новата година, на 31 декември 2010 г. стартира Barcelona World Race, околосветска регата без прекъсване, за екипажи от двама души. Нейна начална и крайна точка е Барселона, Испания. Курсът, който следва е известен като маршрута «Tрите носа». Тя ще мине покрай нос Добра надежда, Нос Люин и нос Хорн, като от дясно ще остава ледения континент Антарктида. Правилата на регатата налагат да премине през пролива Кук между двата острова на Нова Зеландия – една от най-безопасните части от маршрута на състезанието. В това трудно предизвика-телство, яхтите ще плават в най-негостоприемните морета в света. За обиколката ще са им необходими 90-100 дни или повече.

We Are Water, управлявана от Хауме Мумбру и Кали Санмарти, е сред 15-те участващи яхти на които плават едни от най-големите океански яхтсмени в света.

продължава...
 
JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL