amc-aspects.com|technostroi.com|atlas-style.com|beautifulhouses.eu|wamjournal.com
МагазинКаталогТърсенеКлубРекламаЗа насНовини
ПДФ
Печат
Е-мейл
Сряда, 13 Юли 2011 10:31

Диплом и второ място в категория Индустрия и производствен сектор, в конкурс на b2b Media за най-зелените компании в България за 2010 г. е новото признание за зелени политики, за работата и инвестициите на компанията в устойчив бизнес и опазване на околната среда.

В края на месец юни, Рока България АД получи поредно отличие за зелена компания. Петчленно международно жури отличи компанията с второ място в категория Индустрия и производствен сектор на първия национален конкурс Най-зелените компании в България 2010. Целта на конкурса бе да се наградят предприятия от различни бизнес области за постиженията им в сферата на устой-чивото развитие през изминалата година. Той бе организиран от b2b Media със съдействието на Министерство на околната среда и водите, Български център за зелена икономика и други партньори. В него взеха участие близо 300 български фирми, 30 бяха общо номинираните за награди в десет категории. Журито определи Аурубис България за най-зелена компания в категорията, следвана от Рока България. Основните критерии, по които се оценяваха кандидатите за отличието Най-зелена компания за 2010 г., включваха устойчиви политики; устойчиви инициативи; серти-фикати, удостоверяващи усилията за екологична отговорност и устойчиви политики; инвестиции в зелени инициативи през 2010 година; популяризиране на зелените усилия вътре в компанията; връзка между думи и дела. Това е поредното признание за устойчиви решения в бизнеса, което Рока България получава. През 2009 г., тя бе обявена за Социално отговорна компания на годината, в най-трудната и отговорна категория за социална отговорност към околната среда, на престижния конкурс на в.Пари.

продължава...
 
ПДФ
Печат
Е-мейл
Четвъртък, 30 Юни 2011 14:38

Първият лайфстайл център в България – STRAND, навлиза в първата си строителна фаза. Официалната церемония по първа копка се състоя днес в Бургас, в присъствието на заместник кмета на града г-н Костадин Марков, заместник областния управител г-жа Златина Дукова, много официални гости, представители на местния бизнес, на браншови асоциации, на ритейлъри и граждани на Бургас

Заместник кметът на Бургас Костадин Марков се присъедини към Дейвид Кауърд и Мариела Остенд, представители на инвестиционната компания Зет Би Ес ООД, на символичната първа копка и каза: „За мен е удоволствие да присъствам на това събитие и се радвам, че една такава инвестиция е направена именно в Бургас”. От своя страна, Дейвид Кауърд подчерта, че „Странд е повече от търговски център, той е място за срещи през целия ден. Най-забавната част от ежедневието, място, където можеш да споделиш специални моменти със специални хора. Странд е лайфстайл преживяване.

продължава...
 
ПДФ
Печат
Е-мейл
Вторник, 28 Юни 2011 13:53

Централният офис на Schneider Electric е първата сграда в света, съответстваща на новия стандарт ISO 50001

Централният офис на Schneider Electric (известен също като the Hive1) получи първи в света сертификат за съответствие с изискванията на новия стандарт за системи за енергиен мениджмънт ISO 50001.

Schneider Electric продължава да следва своите цели за непрекъснато подобряване на енергийната ефективност на сградите, намаляване на техния въглероден отпечатък върху околната среда и увеличаване на комфорта на потребителите.

“Този сертификат е признание за нашия ангажимент по отношение на енергийната ефективност и опита ни в тази област,” казва Жан-Паскал Трикоар, CEO на Schneider Electric. “Днес повече от всякога се стремим към постигане на най-високи стандарти в енергийния мениджмънт, както в сградите на нашите клиенти, така и в сградите на компанията. Централният офис The Hive е едно добра референция за това, че можем да създаваме работещи енергийно ефективни решения, с висока добавена стойност за нашите клиенти.”

Новият стандарт ISO 50001 дефинира изискванията за проектиране, изграждане, поддръжка и подобряване на системите за енергиен мениджмънт. Предназначен е да подпомага организациите в непрестанното подобряване на енергийната ефективност на търговските и индустриалните сгради, оптимизиране на употребата им и намаляване на оперативните разходи.

Стандартът официално влезе в сила от 15 юни 2011.

За да отговори на новите изисквания, Schneider Electric започна да адаптира системата си за енергиен мениджмънт в края на 2010, на базата на първоначални варианти на стандарта.

Сертифицирането по ISO 50001 е извършено от организацията AFNOR Certification2.

продължава...
 
ПДФ
Печат
Е-мейл
Четвъртък, 23 Юни 2011 13:18

В СОФИЯ ОТВОРИ ВРАТИ НАЦИОНАЛНИЯТ МУЗЕЙ ЗА СЪВРЕМЕННО ИЗКУСТВО

На 17 юни т.г. в Южния парк в София, зад музея „Земята и хората” тържествено бе открит новият Национален музей за съвременно изкуство. Той се намира в сграда от комплекса на бившия Софийски арсенал, изграден в края на ХIХ – началото на ХХ век. Проектът се реализира по инициатива и със съдействието на Кралство Норвегия, Министерството на културата и Министерството на финансите на Република България, като основен партньор от българска страна е Националният музей за българско изобразително изкуство. Финансирането е осъществено благодарение на EEAGrants § NorwayGrants – Норвежката програма за сътрудничество и Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство. Проектът, разработен от доц. д-р арх. Бойко Кадинов и екип, отчита и запазва характера и архитектурните достойнства на съществуващата сграда.

Откриването на музея се превърна в истинско културно събитие, на което присъства културният елит на столицата и почти целия Министерски съвет, начело с министър-председателя Бойко Борисов. Тук бяха вицепремиерът Симеон Дянков, министрите Вежди Рашидов, Росен Плевнелиев, Сергей Игнатов, Томислав Дончев, кметът на София Йорданка Фандъкова, посланикът на Кралство Норвегия Тове Скарстейн, посланикът на САЩ Джеймс Уорлик, дипломатически лица, чуждестранни и български гости. В словата си при откриването официалните лица подчертаха значението на новата културна придобивка за българските творци, особено в период на икономическа криза, която дава отражение върху всички сфери на социално-икономическия живот в страната. Премиерът Бойко Борисов бе категоричен, че откриването на нови обекти и магистрали ще бъде главен приоритет в дейността на правителството. А министърът на културата Вежди Рашидов припомни даденото обещание през този мандат да бъдат открити три музея в България, първият от които вече е факт. Вторият музей ще бъде открит след два месеца, а третият - през септември т.г.

Кметът на София Йорданка Фандъкова обяви, че столичната община е отделила 5 дка около новия музей за създаване на открита скулптурна галерия. Вече са интегрирани прилежащите площи и са поставени първите скулптури, дело на известни български майстори на длетото. Архитектурната реконструкция на сградата на новия Музей на съвременното изкуство е подчинена на философията за „зелен дизайн”. Музеят ще осигурява закрито изложбено пространство на три нива с обща площ 1280 кв. м. По думите на арх. Бойко Кадинов, основната концепция на проекта е, музеят като сграда и публично присъствие да се превърне в артефакт, съхранил смисловите напластявания на различни култури и епохи, давайки им нов прочит и интерпретация. Уникалната стъклена завеса около съществуващата реставрирана сграда, и извиващите се ефирни стъклени стъпала придават условно и символно значение на „границите” на музея и сякаш създават допълнителни експозиционни пространства между обема на сградата и парка. Образът на новия музей се допълва и от прилежащата богата растителност, която хармонизира с идеята на проекта за „зелен дизайн” и еко поведение.

В момента е завършен само първият етап от музея, за който са били осигурени средства. Но в деня на отриването стана ясно, че са отпуснати още 2,5 млн. евро за втората фаза от реконструкцията, която ще приключи до два-три месеца. Ще бъдат завършени вторият и третият етаж на сградата, ще бъде изградено депо-склад според съвременните музейни изисквания и нова зала за експозиции. Музеят ще бъде оборудван със съвременна информационна и комуникационна техника, която ще регистрира експозиционната дейност и ще обслужва както изследователския интерес, така и различни образователни програми.

ИЗТОЧНИК: AMC-ASPECTS.com
 
ПДФ
Печат
Е-мейл
Четвъртък, 23 Юни 2011 13:10

Като израз на признателност към лоялността, усилията и подкрепата на своите партньори за успешно развитие и налагане на продуктите с марките SCHÜCO и JANSEN, за пореден път фирма Алу Кьониг Щал България организира Национален квалификационен кръг на Европейския шампионат на Schüco International KG - Германия „Schüco Kart-Challenge 2011”. Състезанието се проведе на 18.06.2011 година на картинг писта „Дунев спорт” в гр. София. Участие взеха единадесет отбора от цяла България.

По трима служители от фирмите-партньори мериха сили в полуфинален и финален кръг, всеки породължил един час. Заслужено спечели отбора на фирма Алтапласт от град София. На почитната стълбица на второ и трето място се качиха съответно отборите на Прециз Ал и Каров. И трите отбора бяха наградени с медали и купи. Бисер Ангелов от фирма Алтапласт, Галимир Павлов от фирма Прециз Ал и Владимир Петров от Алтапласт са тримата най-бързи състезатели, които ще представляват Алу Кьониг Щал България в Седмия европейски шампионат на SCHÜCO INTERNATIONAL, който ще се проведе на 23-25.09.2011 г. на остров Майорка. Алу Кьониг Щал благодари на всички участници и пожелава на тримата най-бързи състезатели успех и достойно представяне на европейския шампионат.

 
ПДФ
Печат
Е-мейл
Вторник, 21 Юни 2011 12:52

Благодарение на „Джаз плюс” и международната фондация We Are Water, и с любезното съдействие на посолството на Испания, на българската музикална сцена се случи магия.

Испанeцът Давид Пеня Дорантес, приобщил класическото пиано към фламенкото, френският контрабасист Рено Гарсия-Фонс, овладял техниката на индийската музика и българинът Теодосий Спасов, въвел традиционния за балканската музика кавал в съвремения световен джаз, си дадоха среща в зала „България” тази събота, на 18 юни 2011. Към тях се присъедини и перкусионистът Нано Пеня. Тримата виртуози показаха, че инструментът в техните ръце е мощно оръжие, което омайва, пленява, завладява публиката и няма рамки за начина по който звучи, така както за музиката им няма стилови ограничения и териториални граници. Различни музикални стилове и силни чувства – страст, любов, тъга, преплетени в невероятни джаз имровизации с фламенко дух омагьосаха публиката. Вплитането на музикални традиции от далечни земи и епохи, с радостни изблици и тъжни мисли, отразяващи както духа на времето, така и отношенията между хората, страстно привлечени и отчаяно разделени едни от други, извисяват емоцията над живота, за да облагородят същността ни. Невероятното трио многоктратно изправи на крака публиката, сред която бе и Н. Пр. Рафаел Мендивил Пейдро, посланик на Испания у нас, както и много дипломати. Тя се отблагодари на артистите с дълги алодисменти.

Освен всичко, концертът в зала България бе и в подкрепа на каузата на фондация We Are Water – за защита на водните ресурси на планетата, за съхраняване на тяхната чистота и за решаването на проблемите, следствие от недостига на чиста питейна вода и лоши хигиенни условия в някои райони по света, което се оказва един от най-значимите глобални проблеми на нашия век. В края на събитието, звездното трио, заедно с перкусионистът Нано Пеня изпълниха за пръв път пред публика пиесата на Теодосий Спасов, наречена „Ние сме вода”, посветена на едноименнaта фондация, която Теодосий Спасов, заедно с други известни българи подкрепят от нейното създаване.

продължава...
 
ПДФ
Печат
Е-мейл
Понеделник, 20 Юни 2011 11:26

ЗАПОМНЯЩА СЕ ПРЕЗЕНТАЦИЯ И СПА УИКЕНД В ДЕВИН

ПЪЛНОЦЕННО ПРОФЕСИОНАЛНО ОБЩУВАНЕ

Традиционната инициатива на фирмите „Хенкел България” ЕООД и „Монтажи 64” ООД, към които тази година се присъедини и „Шнайдер Електрик България” ООД, провеждана с организационното съдействие на „Арх Медия” ЕООД, събра на запомняща се презентация водещи архитекти и дизайнери от страната. В сърцето на Родопа планина, новият петзвезден „СПА хотел Персенк”- Девин предостави на творците и представителите на бизнеса спокойна и творческа обстановка за професионални контакти, съчетани с пълноценна почивка и СПА уикенд. С всяка година се забелязва нарастващия интерес, както на бизнеса, така и на архитектите към този вид обмяна на информация и добри практики. И двете страни са на мнение, че деловите срещи между фирмените екипи и активно работещите архитекти и дизайнери, провеждани в неформална обстановка, са една от най-подходящите форми за професионално общуване. За това говори присъствието на повече от сто представители на архитектурната гилдия, въпреки че желаещите да се включат бяха повече. Тази година съорганизаторите от Арх Медия” и презентиращите фирми избраха един чудно красив кът на Родопите и осигуриха възможност за пълноценна творческа работа и активна почивка на присъстващите.

Повишеният интерес към презентациите, които се провеждаха в най-голямата конферента зала на хотела, беше оправдано висок, защото и трите фирми представиха най-новите си материали и иновативни технологии, много важни за професионалната дейност на архитектите и дизайнерите. „Хенкел България” демонстрираха новостите в топлоизолациите, по-специално боите и мазилките с естествен вид VISAGE, вдъхновени от природата, в трите основни категории природни материали: камък, дърво и метал. Посланието на „Хенкел” към архитектите и дизайнерите бе, че ползвайки богатия избор на цветове и структури в трите групи, и най-оригиналните им и екстравагантни идеи и проекти могат да се превърнат в реалност.

„Монтажи – 64” успяха да убедят всички, че архитектите и дизайнерите се ползват със специалното внимание на фирмата, а работата с тях е приоритет за екипа. Потвърждение на това бе присъствието на представителите на испанската фабрика за гранитогрес Zirconio, на две португалски фабрики: Gres Tejo за клинкер и Labicer за технически гранитогрес и на испанската фабрика за мозайка Hisbalit, чийто представители за България са „Монтажи – 64”.

 
ПДФ
Печат
Е-мейл
Сряда, 18 Май 2011 16:12

Винербергер и Баумит проведоха днес "Ден на зидаря" под мотото: "Качество без усилия"

Двете фирми демонстрираха практическото приложение на своите продукти пред строителни фирми и майстори зидари.

Демонстрацията се проведе на обект Панорама Парк 2, в ж.к. Младост 2, София с любезното домакинство на фирма Аркетс Инженеринг.

Присъстващите се убедиха на практика в предимствата при работата с керамичните блокове и щурцове POROTHERM на Винербергер и улесненията при използването на силозите за зидарски разтвори на Баумит.

Майстори от фирмата домакин работиха под наблюдението и инструкциите на демонстраторите на двете фирми.

След това всеки желаещ от гостите имаше възможност сам да се убеди в бързината, качеството и ефективността на работа при изграждането на зидариите.

Участниците споделиха, че техните клиенти все повече обръщат внимание на влаганите материали и се увеличава стремежа да получават повече за парите си.

   
ПДФ
Печат
Е-мейл
Сряда, 18 Май 2011 12:43

Със специално събитие в София, „Дипломат Корпорейшън” ООД даде старт на горещо турне на малките готварски печки Diplomat в страната. По време на турнето, кулинарният виртуоз Лео Бианки, ще демонстрира възможностите на новите печки Diplomat. В кулинарното шоу „Bravissimo и на печките Diplomat”, с участието на Лео, ще могат да се включат посетителите в салоните на TECHNOPOLIS в Пловдив на 14 май, в Бургас на 21 май, във Варна на 28 май, в Русе на 4 юни и в София на 11 юни. От „Дипломат Корпорейшън” ООД са подготвили много изненади и награди. За изкушените от кулинарното изкуство, от „Дипломат Корпорейшън” ООД ще организират и конкурс - „Големият кулинарен финал на турнето „Bravissimo и на печките Diplomat”. продължава...
 
JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL