amc-aspects.com|technostroi.com|atlas-style.com|beautifulhouses.eu|wamjournal.com
МагазинКаталогТърсенеКлубРекламаЗа насНовини
Kорпоративни
Вторник, 11 Август 2015 09:09

AquaBlade е най-голямата по мащаб кампания в завода за керамика от неговото построяване преди 18 години

Иновацията се състои т.нар. „микро прорези”, които създават каскадна водна стена, която наричаме AquaBlade или т.нар. водно острие

Българският екип има принос в създаването на технологията

Иновативната AquaBlade технология на Ideal Standard бе официално представена пред българските журналисти, архитекти и дизайнери.

„Представянето на AquaBlade тук пред вас сега е свързано с пускането на иновативната технология на българския пазар в колекцията Tonic II”, заяви Лазар Лазаров, Директор търговска организация – клъстер България по време на пресконференцията. Той добави, че предимствата на иновацията са в ползите за клиента, като: иновативна технология на измиване, максимално ниво на хигиена, минимална консумация на вода, минимален шум и не на последно място красив дизайн.

„Иновативното е, че водният поток започва от най-горната част на тоалетната чиния. Интегрираният канал създава мощна 360°-ова водна каскада, която облива цялата повърхност на тоалетната. Освен функция, дизайнът е съвременен с изчистени линии, проектиран с нежно извити гладки повърхности. Технологията е удостоена с престижната международна награда за дизайн Red Dot”, поясни още Лазар Лазаров. По време на пресконференцията стана ясно, че „въвеждането в редовно производство на технологията AquaBlade е най-голямата по мащаб кампания в завода за керамика от неговото построяване преди 18 години”, сподели Валентин Ганев, директор на завода за производство на санитарна керамика на „Идеал Стандарт – Видима” АД.

Относно технологията, Валентин Ганев обясни, че „иновацията в системата AquaBlade се състои т.нар. „микро прорези” по дължината на ринга на изделието, които осигуряват потока на водата при функциониране на тоалетната. При това се създава каскадна водна стена в горната част на тоалетната чиния, която наричаме AquaBlade или т.нар. водно острие. И понеже обръщаме внимание на всеки детайл, тук трябва да спомена, че изделията от тази технология ще бъдат глазирани и отвътре, включително самата система AquaBlade”.

„Зад тази иновация стои много труд и пряк ангажимент на висококвалифицирани инженери, част от които са тук в България – в завода за керамика. От самото начало българският екип беше интегриран в създаването на технологията AquaBlade и допринесоха за това откритие.

През юли стартираме редовното производство на първия модел с тази технология. До началото на 2016 година в редовно производство ще влязат общо 10 модела AquaBlade, с което ще станем завода с най-голям производствен обем за тази технология. За да сме подготвени за това увеличение, нашите екипи вече работят по инвестиционна програма за трансфромация на част от съществуващото оборудване за отливане на допълнителни продукти от типа на AquaBlade.

И накрая бих искал да кажа, че да сме едни от първите в производството на този уникален продукт за нас е признание и голяма отговорност, но заедно с това още една възможност да покажем своите умения и потенциал”, каза още Валентин Ганев.

Архитекти, дизайнери и журналисти имаха уникалната възможност да посетят завода за производство на санитарна керамика, където видяха началото на редовното производство на първите изделия, които се произвеждат в България с технологията AquaBlade от колекцията Connect. Те се увериха във високото качество на производство и видяха през какви прецизни тестове преминава всяко изделие. В отдела по качество им бяха демонстрирани предимствата на новата технология пред конвенционалната тоалетна. Вдъхновяваща презентация направиха световноизвестният дизайнер Робин Левин (дизайнер и на колекцията Connect на Ideal Standard) и Майк Хийтън (Ръководител развитие на продукта (керамика) ЕМЕА) на тема: „Как беше създадена AquaBlade технологията”. Майк Хийтън подчерта, че основната цел е да представи нещо различно на пазара и да придвижи индустрията една крачка напред.

При разработването на технологията AquaBlade ключова роля в дизайна има Робин Левин. „Когато Майк и екипът му дойдоха при мен за дизайна на тази технология, това, което видях в проекта беше, че изглежда функционално, достъпно, но не изглежда красиво. В моето студио имаме лайтмотив, на който трябва да отговаря всичко, което правим - FAB (F-functional, A – affordable и B - Beautiful). В това беше и нашият принос да направим изделието да изглежда красиво”, сподели той.

 
Вторник, 27 Януари 2015 14:26

 
Понеделник, 24 Ноември 2014 13:34

На 12 ноември т. г. във Витоша Парк Хотел се проведе презентация, демонстрация и коктейл на фирма Vetrotech, лидер при решенията за защитно остъкляване. На събитието присъстваха редица архитекти и представители от ГДПБЗН, профилни и инженерингови фирми.

Специално за събитието в България дойде Анита Екхардт - Директор продажби за цяла Европа на VETROTECH SAINT-GOBAIN International AG. От страна на Vetrotech също присъстваха: Стефан Доплер - Мениджър продажби за Южна и Източна Европа VETROTECH SAINT-GOBAIN Central & Eastern Europe. Александър Трифонов - Проектов координатор VETROTECH SAINT-GOBAIN Central & Eastern Europe Office Bulgaria, Боян Трифонов - Проектов координатор VETROTECH SAINT-GOBAIN Central & Eastern Europe Office Bulgaria.

Vetrotech, известна по цял свят с пожароустойчивите остъклявания, представи две от новите си продуктови категории: Защитно остъкляване (против вандализъм, куршуми и бомби) и SAGE Glass (електрохроматично остъкляване).

След кратка презентация бяха устроени две демонстрации "на живо”.

а) На пожароустойчиво остъкляване: едно стъкло се нагряваше с горелка от едната страна, а хората го пипаха с голи ръце от другата страна.

б) На защитно остъкляване: банкнота от 100 евро беше поставена под специално стъкло, дебело само 14мм. Vetrotech се “хвана на бас” , че при 10 минути непрестанно удряне с чук (бяха предоставени 2 чука) стъклото няма да се пробие така, че парите да могат да се вземат. Един човек от публиката удряше непрестанно в продължение на 10 минути и не успя да вземе парите.

След доказването на качествата на продуктите вечерта завърши в пиано бара на хотела, където хората от Vetrotech бяха на разположение за допълнителни въпроси.

За контакт в България - Александър Трифонов: Е-мейл адресът e защитен от спам ботове.

www.vetrotech.com www.sageglass.com

 
Четвъртък, 07 Ноември 2013 13:11

Социалният проект на организацията „Изграждане на четири жилища в град Костинброд“ бе представен като модел за добра практика

Хабитат България, част от глобалната нестопанска огранизация Habitat for Humanity International, посветена на каузата за елиминиране на жилищната бедност, организира Национален жилищен форум, подкрепен от Министерство на регионалното развитие, „Винербергер” ЕООД, „Пайплайф България“ ЕООД и „Тондах България“ ЕООД. Цел на събитието, което откри г-н Мирослав Мазнев, Заместник-министър на регионалното развитие, е поставянето на акцент върху нуждата от ефективни партньорства между държавните структури, бизнеса и неправителствените организации, в името на осигуряването на достойни и безопасни жилища за всеки.

Димчо Михалевски, Председател на Парламентарната комисия по Регионално развитие и представители на Министерство на регионалното развитие представиха съществуващата законова рамка на жилищната политика в България. Те участваха в Националния жилищен форум, за да направят преглед на постигнатото до момента по ОП „Регионално развитие“ и на планираните по ОП „Региони в растеж 2014-2020“ дейности. В дискусията се обсъдиха трудностите, необходимите финансови ресурси и възможностите за публично-частни партньорства за осигуряване на домове за уязвимите общности.

„Проблемите, свързани с достъпността и качеството на жилищата са на фокус в Жилищната стратегия и се търсят начини за тяхното подобряване“, заяви Димчо Михалевски. Той апелира към създаване на публично-частни партньорства като такъв инструмент.

Социалният проект на Хабитат България „Изграждане на четири жилища в град Костинброд“, осъществяващ се в сътрудничество с компаниите „Винербергер” ЕООД, „Пайплайф България“ ЕООД и „Тондах България“ ЕООД, бе представен като пример за успешна практика между бизнеса и неправителствения сектор. Международни и местни представители на ръководния екип на компаниите – партньори по проекта, представиха детайли относно участието си в него с дарения на строителни материали и доброволен труд. Представени бяха и политиките на компаниите за корпоративна социална отговорност.

На последваща церемония в град Костинброд, първите две многодетни семейства, които ще живеят в жилищата построени от Хабитат България, получиха ключове за новите си домове. Проектът предвижда изграждането на общо четири нови енергийно-ефективни еднофамилни къщи, разположени на територията на град Костинброд. Жилищата, всяко от които е с площ от 94 кв. м., са предназначени за млади семейства с непълнолетни деца и доказани жилищни нужди. „Организацията се стреми да повтори този модел на работа на територията и на други общини в страната“, споделя г-н Минчо Бенов, Национален директор на Хабитат България.

„Радваме се, че групата на Винербергер можа да се включи в проекта в Костинброд още във фазата на проектирането, за да може да консултира и предложи най-високият клас продукти и така чрез енергийно-ефективни решения да осигури не просто сигурен дом, но и комфорт на обитаване на бъдещите собственици на къщите“ сподели г-н Атанас Буглов – управител на Винербергер ЕООД.

 
Четвъртък, 29 Август 2013 11:24

Master Coppo от Tegola се вписва умело в атмосферата на автентична стара архитектура. Master Coppo e единствена по рода си патентована, термопластична керемида, ламинирана в 2 слоя, която благодарение на 3D ефекти и специални цветови нюанси пресъздава визията на традиционните средиземноморски (популярни още като „турски”) керемиди и придава автентичен исторически облик на сградите.

Подобно на останалите модели от гамата битумни керемиди на Tegola Canadese, Master Coppo: не се чупи; по-лека e от традиционни покривни покрития; монтира се с пирони, дори при много стръмни покриви, без риск от свличане на керемидите. Ниското й тегло допринася за намаляване негативните ефекти върху сградата в случай на земетресение.

Системата за полагане е опростена и ефективна, тъй като керемидите са със самозалепваща основа. Веднъж изпълнено, покривното покритие не изисква допълнителна поддръжка; устойчиво е на атмосферни влияния, включително градушка и заледяване.

Master Coppo битумни керемиди са приложими върху покриви със сложна форма и позволяват интегриране на соларни битумни керемиди и гъвкави фотоволтаични панели.

Иновативният модел битумни керемиди може да бъде видян в шоурумите на ВИ ДЖИ ЕФ в София, Пловдив и Бургас.

 
Петък, 28 Юни 2013 10:00

 
Понеделник, 11 Март 2013 12:33

Авторитетният строителен форум Българска Строителна Седмица ще се проведе от 20 до 23 март за 13-и пореден път в Интер Експо Център – София и разширява обхвата на участващите фирми и компании.

Иновациите в строителството и новите подходи ще бъдат представени с детайли от водещи фирми в бранша. Автоматите за покривни хидроизолации РУФОН, които компанията ХЕРЦ развива в последните години, са допълнени от новия РУФОН „Р”. Той намалява значително разхода на материал, като пести средства и усилия. Специализиран в заваряването по бордове, автоматът е идеален уред за работа и по свободните покривни повърхности, а с теглото си от около 26 кг той лесно може да бъде транспортиран до обекта.

Най-новият модел от SOMERO Ltd. - световен лидер в производството на лазерно контролирани машини за изпълнение на безфугови бетонни настилки ще представи българската фирма Лийф група проектиране системи. Мултифункционалната машината позволява всички процеси – от финалната подготовка на основата, през разстилането на бетона до уплътняването и нивелирането. Постигат се параметри, които надхвърлят всичко постигано досега – например производителност – 460 м2/час и най-висок клас на точност.

С атрактивно представяне на специализирания форум посетителите ще могат да разгледат експонатите на фирма Аустротерм България. Специалист във висококачествените топло- и шумоизолационни продукти от експандиран и екструдиран полистирен, компанията ще покаже оптимални енергоспестяващи решения за изолация във всяка област.

Иновативен и високотехнологичен продукт, произведен от фибростъкло (стъкломат или още стъклопласт), покрито с висококачествена пластмаса, ще представи на щанда си по време на специализирания форум европейският лидер в производството и търговията на решетъчни скари, фирма Стако. Решетъчните скари от фибростъкло са оцветени и са UV-устойчиви. Стандартно се предлагат в сив, жълт, зелен и червен цвят.

В дните на професионалното изложение ще се проведе и третото издание на специализирания салон Гео Експо, както и традиционната конференция BuildinGreen „Eнергийна ефективност и обновяване на съществуващия сграден фонд в България. Приоритети 2014-2020". Първият салон BUILDING MARKET е изцяло ориентиран към крайния потребител и ще предложи специализирани съвети във всяко звено на строително-ремонтните услуги. Интересно за всички посетители ще бъде и ПЪРВОТО НАЦИОНАЛНО СЪСТЕЗАНИЕ между монтажници на естествен паркет.

Актуална информация за събитията следете на сайта на изложбения комплекс и в социалните мрежи Facebook и LinkedIN.

 
Понеделник, 11 Март 2013 12:29

Специален гост на събитията ще бъде Ахим Пол – председател на журито на конкурса Ideal Standard Баня на годината 2012 и управляващ партньор на водещото дизайнерско студио в областта на индустриалния дизайн Artefakt

8 март 2013, София – Финалните събития на конкурса Ideal Standard баня на годината 2012 ще се проведат на 3 и 4 април 2013г. в София. Деветото издание на конкурса ще завърши с програма в два дни, която включва представяне на номинираните 3D проекти на бани, презентация на водещия дизайнер Ахим Пол (студио Artefakt), дискусионен панел с участие на дизайнери, архитекти и медии, и ще завърши с церемония по обявяване и награждаване на победителите. По време на финалните събития под един покрив ще се съберат млади и утвърдени професионалисти дизайнери и архитекти, медии, представители на Ideal Standard и партньори на „Идеал Стандарт – Видима” АД – организатор на конкурса. Финалните събития ще стартират на 3 април с представяне на десетте номинирани 3D проекта на бани. Техните автори ще ги защитават пред творческото жури на конкурса, под председателството на водещия дизайнер Ахим Пол (студио Artefakt). Членове на журито са арх. Албена Владимирова-Андреева, арх. Пенка Станчева, Величко Великов (CHERGA), Владислав Василев (DIBLA), Мариана Китанова (арт-директор на сп. „Наш дом”) и Лазар Лазаров - търговски директор за Клъстър България на Идеал Стандарт Интернешънъл. Представянията ще се проведат в присъствието на финалисти от предходни издания на конкурса, колеги дизайнери и архитекти, и журналисти.

Програмата на втория ден от финалните събития включва презентация на Ахим Пол на тема “Trend World Europe” и дискусионен панел с участието на български дизайнери, архитекти и медии на тема „Как дизайнери, медии и Ideal Standard допринасят за създаване на красиво жизнено пространство”. Вечерта на 4 април ще завърши с церемония по обявяване и награждаване на победителите в деветото издание на конкурса Ideal Standard Баня на годината 2012.

Творческото жури на конкурса ще излъчи победители в двете категории - „Идеалната баня за моето семейство” и „Моята баня – това съм Аз!”. Авторите на проектите, спечелили приза „Ideal Standard Баня на годината 2012” ще бъдат наградени с посещение на специализираното изложението за дизайн „100% Design 2013” в Лондон и с допълнителни награди от организаторите.

Онлайн потребителите също имаха възможност да изберат своите фаворити и дадоха над 5000 гласа на официалния сайт на конкурса www.banianagodinata.com. Проектите, спечелили любовта на публиката, ще бъдат обявени на 4 април, по време на официалната церемония по награждаване. Носителите на приза Ideal Standard Баня на публиката 2012 ще бъдат наградени с пропуски за всички събития на Sofia Design Week и Sofia Architecture Week през 2013г. и с допълнителни награди от организаторите

Деветото издание на конкурса се провежда под надслов “В търсене на идеалната баня...” В конкурса Ideal Standard Баня на годината 2012 участват авторски 3D проекти на бани, създадени с предлаганите от марката Ideal Standard продукти. В конкурса участват млади професионалисти в областта на интериорния дизайн и архитектурата, продуктов дизайн, пространствен дизайн, инженерен дизайн, индустриален дизайн, приложни изкуства. Официални медийни партньори на конкурса са сп. „Наш дом”, „Едно – платформа за изкуства, култура и начин на живот”, в-к „Строителство Градът” и „Градът Медиа груп”, Banispa.com, Jobtiger.bg и Jobtiger.tv, Dir.bg. Пълна информация за конкурса Ideal Standard Баня на годината 2012 е публикувана на официалния уебсайт www.banianagodinata.com. За актуална информация следете FB страницата Ideal Standard Баня на годината.

 
Понеделник, 11 Март 2013 12:25

Арх. Борис Тикварски и арх. Мария Гяурова спечелиха „Атмосфера” - конкурса за създаване на светлинни сцени, организиран от Шнайдер Електрик и Дибла. Наградите бяха раздадени на камерна церемония в столичния клуб Студио 5. Наградата за победителите е MacBook Air и пътуване до Париж, включващо посещение на централата на Шнайдер Електрик - The Hive. Сградата е уникална с това, че е първата в света, сертифицирана по ISO 50001 – стандарт за енергиен менджмънт. Пътуване получават още подгласниците на победителите - студио EDO и печелившите в гласуването на публиката - ALL IN.

Конкурс „Атмосфера” беше обявен през есента на 2012 г. с идеята да предизвика творческия потенциал на архитекти и интериорни дизайнери в управлението на осветлението. Журито, съставено от авторитетние архитекти Пламен Братков, Радина Гешева и Таня Глебова, както и сценографа Никола Тороманов коментира в детайли 7-те номинирани проекта. Отличени бяха контактът между светлина и интериор, избягването на клишетата и постигането на приятна за обитаване атмосфера. С получените в хода на проекта консултации всички участници имаха възможност да се запознаят с иновативни технически решения за управление и автоматизация на осветлението. „С този проект научихме много за домашната автоматизация”, споделиха самите участници.

 
Вторник, 05 Март 2013 13:42

 


JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL