amc-aspects.com|technostroi.com|atlas-style.com|beautifulhouses.eu|wamjournal.com
МагазинКаталогТърсенеКлубРекламаЗа насНовини
Дизайн
Вторник, 23 Юли 2013 13:10

И тази година Съюзът на архитектите в България ще даде възможност на интериорните дизайнери у нас да представят творческите си замисли, проекти и реализации. Вече започна подготовка на Есенния салон 2013 “Дизайн за интериора”, организиран от дружество “Синтез, интериор, дизайн” на САБ.. Събитието ще се проведе от 11 до 22 ноември т. г. под патронажа на Министерство на културата. Мотото на салона е “Вече всичко в интериора е продукт на дизайна”.

продължава...
 
Понеделник, 08 Април 2013 11:30

Обща снимка на всички финалисти и жури на конкурса Ideal Standard Баня на годината 2012”. Членове на жури на снимката: Мариана Китанова, Владислав Василев, Пенка Станчева, Ахим Пол и Лазар Лазаров.

Деветото издание на ежегодния конкурс Ideal Standard Баня на годината завърши с церемония по обявяване и награждаване на победителите и презентация на водещия дизайнер Ахим Пол

Дизайнерът Ахим Пол по време на презентацията си на тема “Trends World Europe”.

Събитията се проведоха на 4 април 2013г. в София под новото мото на бранда Ideal Standard – „A Beautiful Use Of Space”

5 април 2013, София

Конкурсът Ideal Standard Баня на годината 2012 завърши с церемония по обявяване и награждаване на победителите, презентация на водещия дизайнер Ахим Пол и дискусионен панел с участие на дизайнери, архитекти и медии. Събитията се проведоха на 4 април 2013 г. в София под новото мото на бранда Ideal Standard – „A Beautiful Use of Space” (Красиво използване на пространството) и представиха новата визия на марката със серия от абстрактни пространства, които представят практични решения на нуждите, за които се използва всеки ден банята – тонизиране, трансформация, релакс и игра.

продължава...

 
Четвъртък, 04 Април 2013 12:20

Финалните събития на деветото издание на конкурса Ideal Standard Баня на годината стартираха на 3 април 2013 г. с открито представяне на номинираните проекти

Победителите ще бъдат обявени и наградени по време на официална церемония на 4 април 2013 г.

4 април 2013, София – Финалните събития на деветото издание на ежегодния конкурс Ideal Standard Баня на годината 2012 стартираха с открито представяне на номинираните проекти. Събитието се проведе на 3 април 2013 г. в София под мотото „В търсене на идеалната баня...” и събра под един покрив дизайнери и архитекти, медии, представители и партньори на марката Ideal Standard. Победителите ще бъдат обявени и наградени по време на официална церемония на 4 април 2013 г. По време на събитието авторите на десетте номинирани проекта на бани, излъчени от 60 регистрирани за участие дизайнерски 3D проекта на бани, представиха и защитиха идеите си пред творческото жури под председателството на водещия дизайнер Ахим Пол (студио Artefakt). Членове на журито са арх. Албена Владимирова-Андреева, арх. Пенка Станчева, Владислав Василев (DIBLA), Мариана Китанова (арт-директор на сп. „Наш дом”) и Лазар Лазаров - директор търговска организация Клъстър България на Идеал Стандарт Интернешънъл.

На 4 април 2013 г. по време на официална церемония ще бъдат обявени и наградени победителите от конкурса. Творческото жури ще излъчи победители в двете категории - „Идеалната баня за моето семейство” (баня до 15 кв.м.) и „Моята баня – това съм Аз!” (баня до 8 кв.м.). Авторите на проектите, спечелили приза „Ideal Standard Баня на годината 2012”, ще бъдат наградени с посещение на специализираното изложението за дизайн „100% Design 2013” в Лондон и с допълнителни награди от организаторите. Всички номинирани също ще получат награди.

„Конкурсът Баня на годината е единствената платформа в България, която обединява професионален опит и свежи идеи в създаването на проекти за банята. Красиво използваното пространство в банята за нас е синергия между индустриален дизайн и интериорен дизайн, съответстваща на ежедневните нужди на нашите потребители – трансформация, тонизиране, релакс и игра”, заяви Лазар Лазаров, директор търговска организация Клъстър България, на Идеал Стандарт Интернешънъл. Онлайн потребителите също избраха своите фаворити и дадоха над 5000 гласа на официалния сайт на конкурса www.banianagodinata.com. Проектите, спечелили любовта на публиката, също ще бъдат обявени на 4 април, по време на официалната церемония по награждаване. Носителите на приза Ideal Standard Баня на публиката 2012 получават пропуски за всички събития на Sofia Design Week и Sofia Architecture Week през 2013 г. и с допълнителни продуктови награди от организаторите.

Официални медийни партньори на конкурса са сп. „Наш дом”, „Едно – платформа за изкуства, култура и начин на живот”, в-к „Строителство Градът” и „Градът Медиа груп”, Banispa.com, Jobtiger.bg и Jobtiger.tv, Dir.bg. Пълна информация за конкурса Ideal Standard Баня на годината 2012 е публикувана на официалния уебсайт www.banianagodinata.com. За актуална информация следете FB страницата Ideal Standard Баня на годината.

 
Понеделник, 12 Ноември 2012 11:59

Международният конкурс вдъхнови дизайнерите от група Черга за специална инсталация, която може да бъде видяна до 16 ноември.

София, 9 ноември 2012 г. - Стартиралото наскоро пето издание на международния конкурс Jump the Gap бе поводът, който срещна млади български творци и студенти по архитектура и дизайн с утвърдени професионалисти. Идеята бе да се споделят възможностите за развитие на младите таланти и важната роля на участието в професионални конкурси. Тема на разговорът, който се случи на 8 ноември вечерта в изложбения център Експо Баня София беше «Нови тенденции в продуктовия дизайн и пространството на банята».Символични домакини и организатори на събитието бяха Рока България, арх. Иво Пантелеев и Черга, българска група за дизайн.

продължава...

 
Четвъртък, 25 Октомври 2012 09:42

Млади български творци и утвърдени професионалисти разговарят за възможностите пред българския дизайн. Международния конкурс за млади дизайнери Jump the Gap като платформа за изява на творци от цял свят.

София, 24 октомври 2012 г. - Началото на петото издание на международния конкурс за млади дизайнери Jump the Gap поставя темата за новаторството в продуктовия дизайн и пространството на банята. Конкурсът е отворен за участие на млади творци от цял свят. Рока България вярва, че скоро ще има и български финалист на конкурса и е време да обърнем внимание към развитието на дизайна в България. Като начало, заедно с партньори и съмишленици, компанията организира среща-дискусия на тема.

«Нови тенденции в продуктовия дизайн и пространството на банята».

Събитието ще се състои на 8 ноември (четвъртък), от 18.00 ч., в изложбения център Експо Баня София на бул. Мария Луиза 16 в столицата. Срещата е отворена за участие на всички желаещи. Ценен е и погледът на медиите. Желателна е регистрация на имейл Е-мейл адресът e защитен от спам ботове. или телефон 02/ 939 60 90.

Модератори на дискусията ще бъдат арх. Иво Пантелеев и Величко Великов от българската група за дизайн Черга. Неговите колеги Ирена Памукова, Дия Николова и Джакомо Баруци Вай ще променят пространството на залата специално за събитието. Промяната включва три инсталации, които ще покажат различни възможни теми свързани с банята. Ще има отделена зона за напитки, в близост до експозицията и зона за разговори където гостите да поседнат и поговорят за дизайн. Въображаема баня, аранжирана с продуктите на Roca и на дизайнерите от ЧЕРГА ще покаже как дизайн-продуктите, извадени от тяхното обичайно значение, могат да променят пространството и ще провокира участниците да прескочат границата на очакваното и погледнат с нов поглед продуктите в банята.

продължава...
 
Петък, 19 Ноември 2010 11:14

Международният конкурс за млади дизайнери - Jump The Gap 2010-2011 отново е отворен за участие на български творци

С вяра в новите таланти, за четвърти път, световният лидер в обзавеждането за баня Roca, съвместно с фондация BCD (Барселона Дизайн Център), организира международния конкурс за млади дизайнери Jump The Gap. Той дава поле за изява на млади творци от цял свят в областта на интериорния и продуктов дизайн, и архитектурата. Най-добрите проекти за банята на бъдещето ще могат да намерят международно признание и реализация. Номинираните проекти ще бъдaт представени на изложението 100% Design London през 2011 г. Там, ще бъде обявен победителят в конкурса, който ще получи и награда от 5 000 евро. Четвъртото издание на конкурса Jump The Gap e отворено за участие на дизайнери, архитекти или студенти по дизайн и архитектура, родени след 1 януари 1976 г. Те могат да участват самостоятелно или в екип от двама души. Всеки желаещ, може да направи заявка за участие на сайта на конкурса www.jumpthegap.net , не по-късно от 31 януари 2011 г.

продължава...
 
Сряда, 03 Ноември 2010 17:26

Международен Фестивал на Стъклотo – София 2010 е първата по рода си културна инициатива на Балканите, която се опитва да възроди един малко познат и позабравен жанр в пластичното изкуство – работата с художественото стъкло. Нещо повече, фестивалът е фокусиран върху съвременния възглед за неговото приложение в дизайна, архитектурата, приложните и изящни изкуства. Характерът на фестивала напълно кореспондира с актуалните международни практики и тенденции, представящи стъклото, като материал, приложим в дизайна, архитектурата, приложните и изящни изкуства и център на авторитетни световни и европейски събития.
Нашето желание е фестивалът в София съществено да обогати представите за стъклото като съвременен художествен материал в България и да “запълни” това девствено поле в нашата пластична традиция. В поредица от семинари и изложби, фестивалът ще предостави възможност, както на специализираната/браншовата, така и на широката публика да се запознае с това изкуство, съпоставяйки български и чужди тенденции в него. Лекциите и семинарите на водещи имена от сферата на стъклото, включени в програмата на фестивала обогатяват неговия артистичен дух с образователен смисъл.

продължава...
 
Понеделник, 26 Юли 2010 10:02

Студенти са победители в конкурса за дизайн на кухня

След оспорвана надпревара в първото издание на конкурса за дизайн на кухненски интериор, включващ новата серия уреди Glamour, Whirlpool България избра проекта “Бамбукова кухня” на Ирина Георгиева и Михаил Кленов като отговарящ в най-голяма степен на изискването за баланс между функционалност и креативност. Авторите на спечелилата концепцията са студенти в Университета по архитектура, строителство и геодезия (УАСГ), София.

продължава...
 
Четвъртък, 13 Май 2010 17:29

На 11 май стартира първото издание на конкурса Whirlpool Glamour Kitchen за криейтив дизайн на кухненско пространство. Вие сте дизайнерът, а основният елемент в надпреварата е новата хай-тек серия уреди Glamour на Whirlpool. Задачата е да изградите проект за функционална кухня с помощта на уредите за вграждане, за да спечелите паричната награда от 5000 лв. Крайният срок за предаване на проектите е 11 юни.

продължава...
 
Вторник, 27 Април 2010 12:10

Клубният интериор е дело на топдизайнера Юлиан Тахов, сътворил дизайна на култовото за столичани място Sin City и клуб Planeta Payner в Пловдив.

продължава...

 


JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL