amc-aspects.com|technostroi.com|atlas-style.com|beautifulhouses.eu|wamjournal.com
МагазинКаталогТърсенеКлубРекламаЗа насНовини
Технологии и материали
Понеделник, 26 Септември 2016 15:33

 
Вторник, 02 Октомври 2012 11:30

• TONDACH® реализира първата част от специална поръчка за проекта „СОЧИ” и получи допълнителна заявка в рамките на проекта

• Олимпийският проект „Горная Карусел” е с обща покривна площ 160 000 м²

• TONDACH® иновации – специална разработка на продукт за покривите на проекта „СОЧИ”

Кратък профил на „TONDACH Глайнщетен”

„ТОНДАХ Глайнщетен” АД, водещ производител на керемиди от глина в Средна и Югоизточна Европа със седалище в Глайнщетен, разполага с 2 300 служители в 11 държави. Като един от водещите производители на керемиди от глина, през 2011 г. дружеството достигна оборот от приблизително 191 мил. евро (2010 – 181 мил. евро), „ТОНДАХ Глайнщетен” АД залага на локален мениджмънт, нови технологий и иновативна продуктова политика. Преди повече от година „TONDACH® Глайнщетен» АД спечели конкурса за доставка на покривни материали във връзка с олимпийския проект “Горная Карусел” в Сочи. Това е един от най-големите проекти за развитие на планинския регион “Красная поляна”, свързан с провеждане на Олимпиадата през 2014 година.

Първата доставка за СОЧИ е реализирана в договорения срок

Във връзка с изпълнение на договора за доставка керемидите бяха произведени и доставени в договорените срокове. През първата седмица на септември тази година бяха натоварени 46 камиона (265.000 бр.) с продукта ВЕНЕРА RV3/RV4, включително и аксесоари, като по този начин бе направена първата стъпка към изпълнение на проекта за покриване с висококачествени продукти на покривите на Олимпийското село.

Нобелов хотел с покрив TONDACH®

В процеса на подготовка за Олимпиадата през 2014 г. ще бъде извършено саниране на много сгради в района на СОЧИ. Нобеловият хотел “РЕАK” ще бъде с изцяло нов покрив. Покривната му площ е 6 500 м² и ще бъде покрит с модела БИБЕР, червен цвят. Хотелът разполага с 92 луксозни стаи и апартаменти. “За нас това е допълнителна заявка, която ни дава възможност да покажем нашата компетентност относно покривните решения” сподели г-н Мартин Олбрих , прокурист на «ТОНДАХ Глайнщетен» АД.

TONDACH® керемиди за проекта “Горная Карусел” в Сочи

Този проект включва спортен и туристически комплекс, вкл. Олимпийското село, където ще бъдат настанени представители на медийте, отразяващи олимпийските игри. Строителните дейности в Олимпийското село трябва да приключат по план до края на 2013 година на обща площ от 580 000 м ² - жилищни сгради, къщи за отдих, спортни и туристически центрове, бутици, 3-5 звездни хотели, ресторанти.

Покривите с обща площ приблизително 160 000 м² ще бъдат покрити с различни продукти, включително и подходящи аксесоари от производствената програма на TONDACH® - вентилационни керемиди, капаци, снегозадържащи елементи. Основните покривни площи на сгради, намиращи се на надморска височина от 540 до 960 м ще бъдат покрити с модела ВЕНЕРА. Форматът на продукта е 29 x 48,5 cm, моделът се отличава с елегантност , функционалност и ефективност, тъй като разходната норма на m2 е 11 бр.

TONDACH иновации-специална разработка за проекта СОЧИ

TONDACH продуктът „ВЕНЕРА” в цветове RV3/RV4 ТОНДАХ бе създаден на няколко етапа от „ТОНДАХ Глайнщетен”, съгласувано с руския екип архитекти, руската фирма изпълнител и специалисти по изграждане на покриви. Цветово предстявлява смесица от зелени, жълти и сиви тонове, изпича се по собствена технология. Постигнатият цвят придава на покрива спокоен и хармоничен вид. На обратната страна на керемидата има специален надпис „СОЧИ 2014”. Този цвят е резултат на шестмесечна работа – през този период бяха предложени общо шест цветови варианта, представени за целта на мострени покривни площи.

 
Четвъртък, 10 Март 2011 12:10

На среща с медиите под надслов Лаборатория YTONG експерти от производителя на клетъчен бетон у нас КСЕЛА България, както и независими специалисти с помощта на най-съвременна измерителна техника демонстрираха качествата на енергийноефективния строителен материал, опровергавайки някои митове около него. Като нещо ново YTONG понякога среща отпор в инерционното мислене на строители и потребители, които трудно приемат съвременните продукти. Ето три мита, които Лаборатория YTONG опроверга недвусмислено:


1. Мит: YTONG поемал вода

Факт: Клетъчният бетон YTONG поема много по-бавно вода от всички масово използвани строителни материали. В Лаборатория YTONG за около 20 мин. блокче клетъчен бетон бе поставен във вода заедно със стандартна керамична тухла. Експериментът недвусмислено показа, че въпреки порьозната си структура, YTONG поглъща видимо по-малко влага от класическата тухла.

продължава...
 
Четвъртък, 10 Март 2011 11:44

Като водещ производител на керамични тухли в цял свят Винербергер се стреми да отговаря индивидуално на нуждите на своите локални пазари.

В тази връзка освен традиционната серия продукти с вертикални кухини от семейството на POROTHERM компанията в България произвежда тухли с хоризонтални кухини, традиционни за България с търговското наименование FORATI. Те бяха създадени с цел да предоставят решения в по-ниско ценовия клас продукти, но същевременно произведени с типичното за Винербергер високо качество. Две години след началото на кризата в строителния сектор Винербергер ЕООД разработи решение с още по-добро съотношение цена-качество. POROTHERM 25 N+F Light обединява част от предимствата на тухлите POROTHERM с ниското обемно тегло и атрактивната цена на традиционните тухли четворки на m2 готов зид.

продължава...
 
Понеделник, 26 Април 2010 20:01

Image: newscientist.com


Гео-инжинерството в последно време се приема като план Б за преодоляване на проблемите, които биха могли да ни достигнат с глобалното затопляне. Много определят гео-инжениринга като алтернатива, която ще ни даде достатъчно време, за да успеем на развием еко-технологии на достатъчно високо ниво и да успеем да ги приложим. Други пък смятат, че гео-инжинерните технологии ще причинят допълнителни промени в климата. Години наред подобни технологии и сценарии са се развивали предимно в научната фантастика, но днес ги разглеждаме като възможна опция при кризисни ситуации..

Контролиране на слънчевото лъчение може да се осъществи под няколко форми, но основното във всяка една стратегия е: да се блокират или пренасочат слънчевите лъчи извън атмосферата. Предложенията започват с изкуствено образуване на облаци до пренасяне на арктически ледове (заради техните рефлективни способности) до огромни слънчеви дискове в космоса, които да отразват слънчевите лъчи и да предпазват земята от прекомерно затопляне. Първото по-значимо предложение е направено от съветския учен Михаил Иванович Будыко. Неговото предложение е да се инжектират газове в горните слоеве на атмосферата, което би охладило земята, подобно на изригването на вулкан и блокиране на част от слънчевите лъчи. Но подобен сценарий е доста мъглив и за учените, тъй като не е ясен ефектът, който подобно изхвърляне на газ би имало върху дъждовете, ветровете и т.н. Освен това този процес трябва да бъде многократен, за да се избегне затоплянето на земята. Има вероятност, че подобно инжектиране на газове в атмосферата би могло да бъде дори по-опасно от настоящите климатични проблеми. За повече информация: livingearth.com

Намаляване на CO2 е възможно чрез: 1. фитопланктон; 2. изкуствени дървета; 3. геологично инжектиране на CO2. Фитопланктонът консумира огромни количества CO2 докато синтезира. Изливане на желязо в океаните би довело до увеличаване на фитопланктона във водата, което съответно ще доведе до повече консумация на CO2. Но подобен сценарий също е доста непредвидим, тъй като рязкото увеличаване на желязо в морските води ще има непредвидими последствия върху еко-системата в океаните. Втората възможност са изкуствени дървета - всъщност машини, които абсорбират CO2 от атмосферата. Те са напраени от абсорбираща резина, която реаргира с CO2 и образува от него твърда материя. След замърсяване на филтрите е възможно почистването им. Цената на изкуствените дървета е фактор, който много често бива подчертан при обсъждане на темата. Геологичното инжектиране на CO2 се състои в отделянето му от въздуха и съхраняването му дълбоко в почвата. Подобна технология за намялване на CO2 в атмосферата също би имала своите последствия, които учените изследват.


Дебат с учени на темата - Гео-инжинерство и гео-инжинерните технологии до момента

продължава...
 
Петък, 23 Април 2010 12:23

Газобетонът пази и от влагата

Подходящият климатик може да ви осигури перфектно време през всеки сезон

ФОТО емона цончева

Бойко Пенев, ръководител "Строителство и приложна техника" в КСЕЛА България продължава...

 
Вторник, 20 Април 2010 14:01

От 19.04.2010 компанията допълни продуктовата си линия като създаде нов формат – FORATI 8, който е с обем 8 нормални формата и размери 25х20х33 см

С тази тухла ще може да се зида още по-бързо, което е залегнало и в концепцията при едроформатните блокове POROTHERM и така да се улесни както строителя, така и инвеститора. Освен това този формат ще позволява използването му за изграждането на дебелини на зида и на 20 см за вътрешни преградни стени, и на 25 см – за външни. продължава...

 
Понеделник, 19 Април 2010 09:33
 
Понеделник, 19 Април 2010 07:59

Новият продукт на Trimo – ArtMe, получи наградата „Red Dot Design Award” в категорията за продуктов дизайн 2010. „Red Dot” е международно признат и разпознаваем лейбъл за атрактивен дизайн, качество и иновации. продължава...

 
Понеделник, 15 Март 2010 14:39

HRB 12.5 - Хидравлично пътно свързващо вещество

Девня Цимент разработи и предлага на пазара хидравлично пътно свързващо вещество клас 12,5 (НRВ 12.5), което се използва при ново строителство за изграждане на пластове от стабилизирани материали, както и при технологията за студено рециклиране на компрометирани пътни настилки. продължава...

 


JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL