amc-aspects.com|technostroi.com|atlas-style.com|beautifulhouses.eu|wamjournal.com
МагазинКаталогТърсенеКлубРекламаЗа насНовини

СИНЕРГИЯ НА ПРОИЗВОДИТЕЛИ И АРХИТЕКТИ - 2015

ПДФ
Печат
Е-мейл
Сряда, 17 Юни 2015 13:49
ТРАДИЦИЯТА СЕ РАЗВИВА

„Синергия на производители и архитекти” 2015 - традиционната творческа среща на бизнеса с изявени представители на архитектурната, предприемаческата и строителната гилдия тази година се проведе от 5 до 7 юни в к.к. „Златни пясъци”. Хотел. „Адмирал” предложи чудесни условия за делова работа и почивка. Усилията на организаторите – „Хенкел България”, „Грое АГ България”, „Рейнарс Aлуминиум България ”, „Шнайдер Електрик България”, „Монтажи 64” „Призма”и „Матракс”, с организационното и медийно партньорство на „АрхМедия” и тази година превърнаха събитието в истинско професионално и емоционално изживяване. Признание за неговата значимост е фактът, че от миналата година „Синергия на производители и архитекти” е включена в международния календар на главните събития, организирани от фирма „Хенкел” в различни части на света. Традиционно бе присъствието на участници и гости от чужбина. Шестото издание на „Синергия на производители и архитекти” 2015 по традиция започна с тържествената вечеря „Добре дошли, приятели”, която даде старт на събитието с много настроение и празничност. Специалната програма с водещ Влади Василев, поздравителните слова и пожеланията за бъдещи успехи звучаха заедно с наздравиците.

Конферентната част на втория ден бе открита от "Хенкел България" с встъпителни думи на търговския му директор Иван Давидов. Инж. Николай Мавров, мениджър "Техническа подкрепа и обектов бизнес", запозна присъстващите с новите продукти на Сeresit за хидроизолации и фасадни покрития. Новият продукт на компаният тази година, предлагащ отлично съотношение цена – качество, е Ceresit Ceretherm Popular – топлоизолационна система, която е много подходяща при саниране. Новост в презентационните материали на "Хенкел България" тази година бе представянето на победителите в първото издание на локалния и международния конкурс за креативен дизайн на топлоизолационна система "Фасада Ceresit 2014", който беше обявен за първи път от „Хенкел” миналата година на петото юбилейно издание на „Синергия на производители и архитекти” 2014 в Банско. Арх. Борис Енев и арх. Евгения Хоткевич от Fordewind Architecture, победителе в категория "Жилищни сгради над 5 апартамента", представиха своя проект апартхотел в Панчарево. Арх. Свилен Белберов и арх. Петър Попдимитров, победители в категория "Жилищни сгради до 5 апартамента, разказаха за трансформациите при постигането на окончателния образ на фасадата на еднофамилна къща в кв. "Горубляне".

Арх. Мира Симова от "Маркан проект", победител в категория "Нежилищни сгради, представи сградата на Американо-английската академия в село Лозен. Презентацията на "Шнайдер Електрик", представена от Радослава Радева, бе свързана с концепцията "Умен дом". Два от най-значимите обекта, в които компанията е изпълнявала комплексна сградна автоматизация през 2014 г. са част от "Сан Стефано Плаза" и еднофамилни жилищни сгради "Умни къщи" с проектант арх. Атанас Панов. Специално внимание предизвика конфигураторът за ключове и контакти, който позволява изготвянето на оферта с параметри и цени на избраните продукти.

"Монтажи 64" представиха някои от широката гама продукти на световни производители, които те внасят и предлагат на българския пазар.

Гост на "Рейнарс България" и на събитието бе белгийският архитект Стефан ван Акер, водещ архитект в Yaspers-EYERS Architects. Той привлече вниманието на аудиторията с разнообразни продукти на "Рейнарс", използвани при три реализирани проекта, както и новите системи за плъзгащи врати на компанията.

Както винаги оригинална презентация за развитието на фирмата направи "Грое България". Като голям световен производител на смесители за баня, който налат на пазара иновационни продукти и революционни технологии. За 140 години продуктите на "Грое" са получили 100 световни награди за дизайн.

Участниците в конферентната програма имаха възможност да се запознаят и да получат мостри от продукцията на другите две фирми-съорганизатори -"Призма" и "Матракс", които тази година не участваха с аудиовизуални презентации.

Извън деловата презентационна работа, приятелската атмосфера, музиката и танците съпътстваха обедите и вечерите в ресторанта и в механа „Старата къща”. Кулминация на развлекателната програма бе нощната фиеста в пиано бара на хотела, продължила до зори.

Шестото издание на „Синергия на производители и архитекти” 2015 показа, че форматът се развива и обогатява, а аудиовизуалното представяне на новите продукти и технологии на фирмите винаги предизвиква интереса на присъстващите. Както винаги, заслугата за това бе на творческите екипи, начело с управителите на фирмите, които и тази година много професионално организираха и проведоха събитието.

Красимира Иванова