amc-aspects.com|technostroi.com|atlas-style.com|beautifulhouses.eu|wamjournal.com
МагазинКаталогТърсенеКлубРекламаЗа насНовини

ЕСЕНЕН САЛОН - 2013 ДИЗАЙН ЗА ИНТЕРИОРА

ПДФ
Печат
Е-мейл
Петък, 29 Ноември 2013 12:53

Приключи организираният от 11 до 22 ноември от Съюза на архитектите в България - дружество „Синтез, интериор, дизайн" и съорганизатори Съюзът на българските художници, Браншовата камара на дървообработващата и мебелна промишленост, УАСГ - катедра „Интериор и дизайн за архитектурата”, ВСУ „Черноризец Храбър” - катедра „Архитектура и урбанистика”, НХА - катедра „Рекламен дизайн”, ВЛТУ- катедра „Интериорен дизайн”, НБУ - департамент „Дизайн” Есенен салон – 2013 „Дизайн за интериора”. Салонът се проведе под патронажа на Министерството на културата под мотото „Вече всичко в интериора е продукт на дизайна. ”Медийни партньори бяха издателство „Архимедиа”, „ Гадът медиа груп” и вестник „Строителство имоти”. Целта на Есенния салон бе да се представят идеи, проекти, реализации и образци от областта на дизайна за интериора, да се създадат условия за контакт, да се стимулира публичен интерес, медийна, обществена чувствителност и активност към естетическите проблеми на дизайна за интериора и да се създаде възможност за творчески и критичен анализ на художествената практика в тази област.

В салона се включиха автори, колективи, фирми, университети, които представиха реализирани интериори в последните две години, проекти за дизайн за интериора, проекти и образци за елементи на интериора. В зала 1 на Централния дом на САБ бяха подредени общо 118 табла и 10 винилни пана. 41 табла бяха на индивидуални участници и фирми. Студентите от катедра „Интериор и дизайн за архитектурата” на УАСГ участваха с ъс 17 табла, катедра „Интериор и дизайн за мебели” на ЛТУ – 6 табла, катедра „Индустриален дизайн” на НХА – 20 табла, а катедра „Рекламен дизайн” – 25 табла, катедра „Архитектура и урбанистика” на ВСУ „Черноризец Храбър” - 6 табла, департамент „Дизайн” на НБУ – 10 винилови пана, Софийското метро – 3 табла.

По време на Салона бяха организирани лекции и дискусии по специална програма.

Жури в състав проф. арх. Евлоги Цветков от САБ, Гергана Стоянова от Министерството на културата, Ивайло Панайотов от Съюза на българските художници, Елица Ненчева от Браншовата камара на дървообработващата и мебелна промишленост и инж. Наталия Бондаренко, управител на „АрхМедия” ЕООД след преценка и обсъждане на представените материали определи следните награди:

Три награди от Министерството на културата:

На Националната художествена академия – за цялостно представяне на катедри ”Индустриален дизайн” и „Рекламен дизайн”

На Нов български университет – за студентски проекти за интериорен дизайн под ръководството на доц. Банко Банков

На фирма „ЕКСА” с управител арх. Константин Пеев за обект „Акве Калиде” и принос за реставрация на паметници на архитектурат

Награда от САБ

На „Метрополитен” ЕАД – за цялостно представяне и за метростанции „Сердика” и „Климент Охридски”

Награда от Съюза на българските художници:

На „Лоби на жилищна сграда в София – дизайнери Емил Маринов, Цеца и Цветко Копчеви

Награда от Браншовата камара на дървообработващата и мебелната промишленост на:

На Лесотехническия университет за цялостно представяне

Награда от Нов български университет на:

„Грийн кафе на Христина Христова – студентка от УАСГ

Награда от „АрхМедия” на:

„Ателие Серафимов Архитекти”

Всички участници в Есенния салон – 2013 „Дизайн за интериора” получиха грамоти за участие.